Home » Blog » Jezelf ontwikkelen » Elke dag leer ik weer…

Elke dag leer ik weer…

door | 1 feb, 2022 | Jezelf ontwikkelen

Elke dag leer ik weer geduld te hebben en te accepteren wat ik tegenkom.

Afgelopen week stond ik de verf van het plafond van de badkamer af te bikken en te schuren. Dit had ik twee weken geleden ook gedaan, maar dat was los gaan laten. Ik heb het te snel willen oplossen, dus nu moet ik het nog een keer doen! Wat een klus en wat kom je jezelf dan weer tegen….

Tegenslag

Eerst de tegenslag dat de verflaag op verschillende plekken losliet. Wat een teleurstelling! Het liefste wilde ik het ontkennen maar de verfvellen hingen aan het plafond. En dan te accepteren dat het echt zo is en dat er echt iets moet gebeuren. Dit vind ik altijd een grote stap. Een stap om de weerstand los te laten en vervolgens aan de slag te gaan met alles er weer af te halen. Wat kost dat weer veel tijd! Dus hier leer ik accepteren dat het echt zo veel tijd kost. Wat een weerzin en ongeduld had ik!

En het moest anders!

Dit wil ik dit niet nog een keer. Dus uitzoeken op internet wat beter is om te doen, hoe je het kan aanpakken zodat het mooi wordt en blijft zitten. Allerlei gedachten gaan door mijn hoofd. Twijfel en onzekerheid komen langs. Doe ik het nu wel goed? Kan ik dit wel? En dat allemaal weer loslaten, want het gaat heus niet sneller met al die gedachten in mijn hoofd. Steeds weer kijken wat nu werkelijk nodig is. Even overleggen met mijn partner is dan super fijn. En ook weer niet, want hij heeft dan weer een andere mening of idee dan ik. Daarnaast had ik ook mijn drie jongens die steeds vroegen of ze al konden douchen. Ze mochten eindelijk weer sporten en hadden dringend behoefte aan een douche.

Trots

Enfin, het voorstrijkmiddel zit er inmiddels op. Ik heb het ditmaal extra lang laten drogen. Je leert van je fouten. Inmiddels zit de laatste verflaag er ook op. Ik ben trots op hoe mooi het plafond nu is. En nu maar hopen dat ik het beter heb aangepakt en dat het plafond lang mooi mag blijven. En nu ik toch bezig was, heb ik meteen de muur en paal beneden een nieuwe kleur gegeven. Pak ik dat ook meteen maar mee.

Ervaring rijker

Het was weer een mooi ontwikkelingservaring. Alle gevoelens kwamen voorbij; teleurstelling, boosheid, onzekerheid, ik moet ook alles alleen doen, onmacht, perfectionisme, ongeduld, trots, tevreden, blij. Ik heb ze allen geprobeerd te ontvangen, soms met heel veel weerstand… maar alles gaat weer over… weerstand, gedachten, negatieve gevoelens en ook positieve gevoelens, en ook dit moment….

Hoe ga jij om met teleurstellingen en tegenslagen? Wat kom jij allemaal tegen en wat leer jij weer elke dag?

#persoonlijkeontwikkeling #bewustwording #BewustVerbinden #teamcoaching #presenceproces

Over Kirsten De Bevere

Vanuit de combinatie van lichaamsgerichte bewustzijnsoefeningen en (familie)opstellingen laat ik cliënten een nieuwe beweging maken, die past bij de ontwikkeling op dit moment.

Gerelateerde artikelen

Schoonmaakactie – persoonlijk onderhoud van jezelf

Schoonmaakactie – persoonlijk onderhoud van jezelf

Je bent je keukenkastjes aan het poetsen. Liever doe je dat natuurlijk niet, maar je neemt het even mee. Zo heel vies zijn ze nu ook weer niet, dacht je, maar nu je toch bezig bent, zie je dat ze toch echt viezer zijn dan je dacht en is het toch goed dat je ze schoonmaakt.
Nu zag ik hierin een vergelijking met mijn werk, creatief als ik ben. Als coach hoor ik vaak mensen zeggen dat coaching nu nog niet echt noodzakelijk is, net als mijn keukenkastjes. Het gaat nog wel. Zo dringend is het niet nodig. Maar eigenlijk vinden ze het heel spannend vinden om dit te gaan doen. En dat snap ik ook wel, maar daardoor loop je steeds tegen dezelfde issues aan en daar kan je soms flink last van hebben. Hoe fijn is het als je samen met iemand daar eens naar mag kijken en kan gaan onderzoeken wat er schoongemaakt mag worden en wat weer mag gaan glanzen, zodat je verder kan.

lees verder
Kan je kwetsbaar en krachtig jezelf zijn?

Kan je kwetsbaar en krachtig jezelf zijn?

Herken je dit?

Ik loop het trainingslokaal binnen en alle ogen zijn direct op mij gericht. Meteen denk ik of er iets mis is met me. Zit mijn haar niet goed? Zijn mijn kleren wel oké? Natuurlijk weet ik dat de meesten het wel lastig vinden om ergens binnen te komen waar je nog niemand kent. Eigenlijk weet ik dat ik natuurlijk niet onzeker hoeft te zijn, maar in dit soort gevallen kan ik me best wel kwetsbaar voelen.

lees verder
Trouw aan jezelf

Trouw aan jezelf

Je hoeft jezelf niet weg te geven.
Ik kan zo het verdriet voelen van mijn ouders. Dat ze elkaar niet gelukkig konden maken, elkaar verdriet aan hebben gedaan, elkaar niet begrepen, niet echt konden luisteren en zeggen wat ze zelf wilden en het niet lukte een weg te vinden naar een gelukkig leven samen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin