Home » Blog » Jezelf ontwikkelen » Schoonmaakactie – persoonlijk onderhoud van jezelf

Schoonmaakactie – persoonlijk onderhoud van jezelf

door | 26 apr, 2021 | Jezelf ontwikkelen

Je bent je keukenkastjes aan het poetsen. Liever doe je dat natuurlijk niet, maar je neemt het even mee. Zo heel vies zijn ze nu ook weer niet, dacht je, maar nu je toch bezig bent, zie je dat ze toch echt viezer zijn dan je dacht en is het toch goed dat je ze schoonmaakt.
Nu zag ik hierin een vergelijking met mijn werk, creatief als ik ben. Als coach hoor ik vaak mensen zeggen dat coaching nu nog niet echt noodzakelijk is, net als mijn keukenkastjes. Het gaat nog wel. Zo dringend is het niet nodig. Maar eigenlijk vinden ze het heel spannend vinden om dit te gaan doen. En dat snap ik ook wel, maar daardoor loop je steeds tegen dezelfde issues aan en daar kan je soms flink last van hebben. Hoe fijn is het als je samen met iemand daar eens naar mag kijken en kan gaan onderzoeken wat er schoongemaakt mag worden en wat weer mag gaan glanzen, zodat je verder kan.

Weerstand

In het schoonmaken van de keukenkastjes kom ik allerlei weerstanden tegen. “Waarom doe ik dit op mijn vrije dag”, “waarom ik?”, “ik kan wel wat beters bedenken en iets leukers doen dan dit”. Allemaal gedachten die voorbijkomen, maar wel fijn dat de kastjes weer schoon zijn. Eigenlijk veel fijner dan ik dacht. Nu was het nog redelijk goed te doen al zag ik wel onderaan de kastjes op de plint veel viezigheid, meer dan ik dacht en moest ik echt even boenen.

Aan de slag

Zo werkt dat ook met persoonlijk onderhoud van jezelf. Wanneer je te lang wacht, stapelt het zich op en kan je in een groter onderhoud terecht komen, disfunctioneren of burn-out of bore-out. En natuurlijk voel je weerstand en komen er allerlei gedachten voorbij waarom je het niet moet doen. Maar wanneer je dat toelaat en die gedachten weer even loslaat, weet je wel wat nodig is. Het is een ander soort weten; innerlijk weten. Dus stel het niet uit en ga vandaag nog aan de slag met jouw persoonlijk onderhoud.

Gratis sessie

Nu heb ik iets leuks bedacht om de drempel wat te verlagen. Omdat ik met mijn praktijk verhuisd ben naar Vossesteijn in Driebergen, geef ik 5 gratis sessies. Dus wie het eerst komt, eerst maalt. De kastjes zijn schoon en de koffie staat klaar. Ik ben er klaar voor. Jij ook?

Stuur me een pb of laat je naam hieronder achter, dan neem ik contact met je op en plannen we de gratis sessie in.

Over Kirsten De Bevere

Vanuit de combinatie van lichaamsgerichte bewustzijnsoefeningen en (familie)opstellingen laat ik cliënten een nieuwe beweging maken, die past bij de ontwikkeling op dit moment.

Gerelateerde artikelen

Kan je kwetsbaar en krachtig jezelf zijn?

Kan je kwetsbaar en krachtig jezelf zijn?

Herken je dit?

Ik loop het trainingslokaal binnen en alle ogen zijn direct op mij gericht. Meteen denk ik of er iets mis is met me. Zit mijn haar niet goed? Zijn mijn kleren wel oké? Natuurlijk weet ik dat de meesten het wel lastig vinden om ergens binnen te komen waar je nog niemand kent. Eigenlijk weet ik dat ik natuurlijk niet onzeker hoeft te zijn, maar in dit soort gevallen kan ik me best wel kwetsbaar voelen.

lees verder
Trouw aan jezelf

Trouw aan jezelf

Je hoeft jezelf niet weg te geven.
Ik kan zo het verdriet voelen van mijn ouders. Dat ze elkaar niet gelukkig konden maken, elkaar verdriet aan hebben gedaan, elkaar niet begrepen, niet echt konden luisteren en zeggen wat ze zelf wilden en het niet lukte een weg te vinden naar een gelukkig leven samen.

lees verder
Elke dag leer ik weer…

Elke dag leer ik weer…

Elke dag leer ik weer geduld te hebben en te accepteren wat ik tegenkom.

Afgelopen week stond ik de verf van het plafond van de badkamer af te bikken en te schuren. Dit had ik twee weken geleden ook gedaan, maar dat was los gaan laten. Ik heb het te snel willen oplossen, dus nu moet ik het nog een keer doen! Wat een klus en wat kom je jezelf dan weer tegen….

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin