Home » Blog » Jezelf ontwikkelen » To be loved and love

To be loved and love

door | 25 jan, 2022 | Jezelf ontwikkelen

Het nieuwe album van Adèle is al een tijdje uit. En wat een prachtig album en met zo veel mooie nummers. Mijn favoriet op dit moment is ‘To be loved’. Prachtig!

To be loved

Zinnen als “I built a house for a love to grow” en “It’s about time that I face myself”, “I’ll always yearn if I never speak” en dan het refrein. Wat ik zo mooi en krachtig vind, is de weg die Adèle zelf is gegaan. Uit het interview door Ophra Windrey hoor je Adèle’s verhaal.

Spannend

Kiezen voor jezelf is niet altijd eenvoudig en betekent ook loslaten van iets waar je van houdt. We zijn bang voor het onbekende en het niet weten. Dit geldt voor veel dingen, zoals relaties, maar ook in je baan of je huis. En ook is het spannend om je echt uit te spreken in groepen, teams, vrienden, families of op Social Media en los te laten wat andere mensen van je denken. Je durven uitspreken over wat je verlangt en gaan voor wat je wil en daarbij het risico te lopen dat het niet uitpakt zoals je had gewild.

Durven verlangen

We zijn zo gewend om voor het veilige pad te kiezen in plaats van je eigen weg te gaan. Natuurlijk ken ik het ook en weet ik ook hoe spannend het is om jezelf uit te spreken en voor jezelf te gaan staan. Ondanks alle risico’s, het niet weten en dat het afspannend is, voelt het ook goed wanneer je kiest voor jezelf en doet waar je hart sneller van gaat kloppen. Je wordt er krachtiger door, je krijgt meer respect en mensen gaan jou zien en nemen je serieus.

Wil jij het proberen?

Wil jij stappen maken om jezelf meer uit te spreken of te weten wat je wilt, durven kiezen waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Welke verandering zou jij dan willen aangaan met jezelf? 

Naast indivuele coachtrajecten coach ik ook teams, die zelf willen ontwikkelen, bewust en gericht willen koersen in verbinding met elkaar en met plezier resultaten willen halen.

#persoonlijkeontwikkeling #groei #Adèle #OphraWinfrey #uitspreken #ontwikkelen #Bewustverbinden #trouwblijvenaanjezelf #kiezen #teamcoaching #inbewegingkomen

 

Over Kirsten De Bevere

Vanuit de combinatie van lichaamsgerichte bewustzijnsoefeningen en (familie)opstellingen laat ik cliënten een nieuwe beweging maken, die past bij de ontwikkeling op dit moment.

Gerelateerde artikelen

Trouw aan jezelf

Trouw aan jezelf

Je hoeft jezelf niet weg te geven.
Ik kan zo het verdriet voelen van mijn ouders. Dat ze elkaar niet gelukkig konden maken, elkaar verdriet aan hebben gedaan, elkaar niet begrepen, niet echt konden luisteren en zeggen wat ze zelf wilden en het niet lukte een weg te vinden naar een gelukkig leven samen.

lees verder
Schoonmaakactie – persoonlijk onderhoud van jezelf

Schoonmaakactie – persoonlijk onderhoud van jezelf

Je bent je keukenkastjes aan het poetsen. Liever doe je dat natuurlijk niet, maar je neemt het even mee. Zo heel vies zijn ze nu ook weer niet, dacht je, maar nu je toch bezig bent, zie je dat ze toch echt viezer zijn dan je dacht en is het toch goed dat je ze schoonmaakt.
Nu zag ik hierin een vergelijking met mijn werk, creatief als ik ben. Als coach hoor ik vaak mensen zeggen dat coaching nu nog niet echt noodzakelijk is, net als mijn keukenkastjes. Het gaat nog wel. Zo dringend is het niet nodig. Maar eigenlijk vinden ze het heel spannend vinden om dit te gaan doen. En dat snap ik ook wel, maar daardoor loop je steeds tegen dezelfde issues aan en daar kan je soms flink last van hebben. Hoe fijn is het als je samen met iemand daar eens naar mag kijken en kan gaan onderzoeken wat er schoongemaakt mag worden en wat weer mag gaan glanzen, zodat je verder kan.

lees verder
Kan je kwetsbaar en krachtig jezelf zijn?

Kan je kwetsbaar en krachtig jezelf zijn?

Herken je dit?

Ik loop het trainingslokaal binnen en alle ogen zijn direct op mij gericht. Meteen denk ik of er iets mis is met me. Zit mijn haar niet goed? Zijn mijn kleren wel oké? Natuurlijk weet ik dat de meesten het wel lastig vinden om ergens binnen te komen waar je nog niemand kent. Eigenlijk weet ik dat ik natuurlijk niet onzeker hoeft te zijn, maar in dit soort gevallen kan ik me best wel kwetsbaar voelen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin