Individuele trajecten voor persoonlijke ontwikkeling

 

“Every morning we are born again.
What we do today, is what matters most.”

 

– Buddha –

Krijg weer regie op elk vlak in je leven

Weten dat je het weer aankan en durft te gaan staan voor jezelf. Je eigen verantwoordelijkheid pakken. Wil jij dat ook?

Een individueel traject brengt jou het volgende:

– je weet wat voor jou belangrijk is in je werk en leven;

– Je krijgt inzicht wat je waarden en overtuigingen zijn van waaruit je leeft;

– Je geeft vorm aan je verlangens;

– Je creëert vrijheid in het maken van keuzes en je maakt bewust keuzes in je leven en werk;

– Je levensenergie gaat weer stromen;

– Je maakt een levensperspectief voor de toekomst in concrete stappen.

Bij elk traject krijg je handvaten en wordt helder wat jouw pad is of wat jij kan doen in het behalen van stappen in jouw ontwikkeling. Je krijgt bewustwording en inzicht op situaties en patronen. Je perspectief verandert en er komt ruimte om er op een andere manier mee om te gaan.

Je krijgt zicht op waar jij je aandacht op wil richten in de toekomst. Doordat je bewust bezig gaat met jouw thema’s en ontwikkeling vergroot je je persoonlijke leiderschap.

Traject Bewust Verbinden

Ik begeleid hogeropgeleiden met lef bij het (her)vinden van hun koers, zowel prive als in hun werk, zodat ze kunnen groeien. Ze weten welke stappen kunnen zetten, die bij ze passen en waardoor ze weer hun uitdaging aan durven gaan en plezier hebben in hun leven en werk.

Ik ontwikkel bewustzijn op het persoonlijk leiderschap waardoor ze stappen kunnen zetten die bij hun passen.

Het traject zorgt voor een concreet plan van aanpak en zorgt ervoor dat je uitgaat van jouw wensen en houdt rekening met jouw grenzen.

Wil jij anders met situaties omgaan, je eigen ruimte innemen en jezelf in je kracht zetten? Maak dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Gun jezelf ruimte voor je eigen groei en ontwikkeling …

Training "Omgaan met kwetsbaarheid en kracht"

Eerlijk kunnen zeggen wat er voor je is, is wat we allemaal wel willen. Dat kan ook kwetsbaar voelen. Zelf gebruik ik liever het woord aanraakbaarheid. Hoe krachtig is het wanneer je uit je hart spreekt. Durf je te vertrouwen op je intuïtie en daarmee op jezelf? Kan je in contact met anderen jezelf zijn terwijl je krachtig bij jezelf blijft en écht zegt wat er voor jou is? Daar is moed voor nodig.

Wil je stappen maken in het in verbinding met anderen jezelf kunnen uiten en zijn? Hoe zou het voor je zijn als:

    • je in contact met anderen kan zeggen wat je vindt en voelt;
    • je kan voelen bij jezelf wat er werkelijk voor je is;
    • je op jezelf kan vertrouwen en trouw blijft aan jezelf?

Tijdens deze ééndaagse training onderzoek je via ervaringsgerichte oefeningen hoe kwetsbaarheid en kracht voor jou speelt. Je oefent en zet stappen hierin die voor jou passend zijn.

Bij voldoende aanmeldingen plan ik de dag in. De dag is van 9.30 – 17.00 uur en wordt gehouden op Landgoed de Horst, Driebergen. Er is plaats voor 8 deelnemers. 

Training "Omgaan met kwetsbaarheid en kracht"

Erkend Register loopbaanprofessional & bekwaam opgeleid door Phoenix Opleidingen

Ik ben gespecialiseerd in ervaringsgericht leren. Wat doet zich voor in ons contact tussen coach en cliënt, hier en nu. Zo krijg ik snel helder wat jouw thema’s en de leerlijnen zijn. We kijken welke stap gemaakt kan worden, die passend is bij jouw loopbaan pad of ontwikkeling.

Hierbij werk ik met de volgende methodieken; Systemisch Werken, Transactionele analyse, NLP, Biografiek, de Maskermaker (karakterstructuren) en lichaamsgericht en energetische werken. Ik maak een connectie tussen het gevoelsleven en de hulpvraag, waardoor je de antwoorden zelf weet te vinden, anders dan ze te bedenken vanuit je hoofd.

 

 

Door het coachtraject van Kirsten kreeg ik zoveel inzichten en vertrouwen in mezelf.

Zelfvertrouwen

Je krijgt vertrouwen in jezelf en leert je eigen kracht en kwetsbaarheden te omarmen en weet hoe je deze kan containen en in te zetten.   

In vrijheid keuzes maken

Je durft keuzes te maken die écht bij jou passen en die goed voor jou zijn. Je weet hoe je een goede balans kan vinden tussen hoofd en hart.

Eigen koers

 Je creëert je eigen koers waarbij je uitgaat van je eigen kwaliteiten, uitdagingen en verlangens. In vrijheid leven met jezelf en andern. 

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een traject er uit?

In het traject verhelderen we jouw vraag en kijken we wat de situatie is. Je maakt thuis opdrachten, die bijdragen aan het proces. In de coachsessies werken we met wat nodig is om jouw doelen te bereiken zodat helder wordt wat jij kan doen om stappen te zetten in jouw leven en loopbaan.

Met welke vragen kan ik me aanmelden?

Er zijn veel vragen waarmee je bij Bewust Verbinden kan komen. De vragen gaan over jou en jouw ontwikkeling in je werk of over jouw loopbaan. Veel voorkomende vragen zijn:
– ik sta op een kruispunt in mijn leven of carriere en wat moet ik nu doen?
– ik loop vast in mijn leven of werk. Waarom krijg ik het niet voor elkaar wat ik wil?
– ik merk dat ik bang ben om nieuwe initiatieven te nemen. Hoe komt dat?
– ik ben niet effectief op mijn werk. Hoe kan ik effectiever worden, meer focus krijgen?
– ik kan niet goed overweg met mijn leidinggevende of een collega. Hoe kan ik daar mee omgaan?
– ik kom steeds in eenzelfde soort conflict met anderen en ik begrijp niet goed hoe dat kan. Wat kan ik hier aan doen?
– ik heb geen goede balans werk-prive. Hoe kan ik dat veranderen?
– ik moet re-integreren, hoe kan ik dat doen zonder weer uit te vallen?
– ik wil me niet ziek melden, want ik trek het niet meer. Wat moet ik doen?

Wat houdt Systemisch Werken in?

Systemisch Werken wordt ook wel Opstellingen genoemd. Systemisch verwijst naar de invloed van het grotere geheel op het individu. 

Ons leven kent van jongs af aan vele systemen; familiesysteem van onze vader en moeder en de verbinding daartussen. Of klas-schoolsysteem, een sportvereniging en organisatie-, afdelingsysteem. 

We leren en ontwikkelen ons binnen systemische contexten. Systemen zijn aan een aantal universele wetmatigheden onderhevig (ordeningsprincipes). Hoe meer deze principes worden geëerd, hoe meer rust er is in een systeem. Wanneer het verstoord is geraakt, is dat van invloed op de leden van het systeem. Door middel van een opstelling kun je de gezonde en verstoorde dynamieken, loyaliteiten en mogelijke herstelbewegingen zichtbaar maken.

Wat houdt Transactionele Analyse (TA) in?

Transactionele analyse (TA) is een psychologische theorie, gebaseerd op de uitgangspunten dat mensen meer kunnen dan zij denken, dat ieder mens van waarde is, en dat datgene wat we vroeger hebben meegemaakt nu nog steeds – hoewel vaak niet bewust -meespeelt in de omgang met onszelf en anderen, zowel in- als buiten werksituaties.

Transactionele Analyse is een persoonnlijkheidstheorie en een systematische psychotherapie ten behoeve van persoonlijke groei en persoonlijke verandering.

Kan mijn werkgever dit betalen?

Heel vaak zijn werkgevers bereid een traject te betalen. Het kan zijn dat je het niet wilt bespreken met je leidinggevende, maar vaak is dit goed bespreekbaar.

Werk jij online of op locatie?

De sessies vinden voornamelijk live plaats in Driebergen, Vossesteijn, De Horst 7.
In overleg kunnen er ook online coach sessies plaatsvinden. Bijvoorbeeld omdat iemand klachten heeft en thuis moet blijven. Mijn voorkeur is om op locatie te begeleiden.

Ervaringen van mijn klanten

Onlangs heb ik een bijzondere sessie met Kirsten mogen beleven. Het was een waardevolle combinatie van thuiskomen bij mezelf (lichaamswerk) en m’n plek innemen tijdens een (familie)opstelling.
Kirsten is een prettige coach bij wie ik me volledig op m’n gemak voel. Ze biedt precies de juiste mix van nabijheid en afstand. Hierdoor voel ik me bekrachtigd en ben ik in een nieuwe beweging gekomen.

Monique Hurkmans

Verhalenmaker, tekstschrijver, redacteur bij Krachtverhalen

“Ik dacht dat mijn hulpvraag een puur loopbaan gerelateerde vraag was, maar in de coachsessies kwam ik er achter dat de impact veel groter was. Het drong zelfs door tot mijn eigen kern. Kirsten is niet alleen loopbaan- en teamcoach is maar ook ontwikkel- en bewustzijnscoach. Er gaan ‘luikjes’ open die je inzicht geven in je eigen handelen. Dit heeft mij zowel op loopbaangebied als privé geholpen heldere keuzes te maken.”

Anoniem

Projectleider

Wil jij een jouw koers weten, heldere keuzes maken en meer zelfvertrouwen?

Je bent welkom met jouw vraag en verhaal.